Rólunk

Főoldal / Rólunk

30 éve a kiváló minőségű sertéshús nagykövetei vagyunk

Albertirsai vágóhidunk tulajdonosa Dr. Horváth Zoltán pályáját állatorvosként kezdte, majd párhuzamosan sertéshizlalással is foglalkozott. A meghizlalt sertések száma folyamatosan emelkedett, majd 1992-ben kibérelte az albertirsai Micsurin MgTsz vágóhídját. 
A Porció-ÉK Kft. története ekkortól indult. A bérelt üzemben mindössze 5 fő kezdett dolgozni. A vágóhíd megvásárlása után megkezdődött annak a mai napig tartó bővítése és fejlesztése. Ma már több mint 40 munkatársunk gondoskodik arról, hogy nap mint nap kiváló minőségű sertést szállíthassunk megrendelőinknek. 

Lessen bele a mindennapjainkba, és nézze meg bemutatkozó videónkat! 

Hitvallásunk

Minőség, szakértelem és megbízhatóság. Tisztában vagyunk vele, hogy kereskedőként és feldolgozóként is nehéz olyan szállítót találni, aki maximálisan megbízható és mindig olyan árut szállít, ami egészséges állatokból származik, és a szakmai szabályai szerint lett levágva és megmunkálva. Szakértelmünkkel, beszállítóinkkal és munkamódszereinkkel garantáljuk, hogy tőlünk kizárólag kiváló minőségű sertést kapnak megrendelőink.

A vágóhíd

Albertirsa külterületén lévő vágóhidunk az ország középpontjában található. Ezért bárki, aki Budapestre, az ország különböző pontjaira vagy az EU más országaiba rendel tőlünk, hatékonyabb logisztikával számolhat. 

Alapításunk óta számtalan bővítési és korszerűsítési projektet hajtottunk végre. Az FVM Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Főosztálya 2004-ben ellenőrzési számot (HU-305 Eu) jelölt ki üzemünknek, amivel az Európai Unió országaiba is szállíthatunk. 
A belföldi eladásoknál a főváros közelsége meghatározó, termékeink 70%-a budapesti vagy szomszédos települések húsboltjaiba, feldolgozókba kerül.

Árajánlataink mindig tartalmazzák a szállítási költséget is. Mennyiségi kedvezmény is lehetséges, így ha több terméket rendel, az egyedi kalkulációnál ezt is figyelembe vesszük. 

Beszállítótól a megrendelőig

A sertéshús kényes áru, ezért kiemelten fontos, hogy a vágóhídról kikerült termék nyomon követhető legyen. 
A vágást követően a félsertések egyedi jelölést kapnak, ami végigköveti őket a kereskedelmi forgalomban, így a selejtes áru beazonosítása és a termék esetleges visszahívása egyszerű lehet. 
Azzal viszont muszáj büszkélkednünk, hogy fennállásunk során ezzel a lehetőséggel még sosem kellett élni.

Környezetvédelem

Üzemünk Albertirsa külterületén, egy erdő melletti parkosított övezetben fekszik. 
Eljárásaink kidolgozásakor különös figyelmet fordítottunk a környezet megóvására, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után. Arra törekszünk, hogy minden tevékenységünket úgy végezzük, hogy azzal az élővilágot ne veszélyeztessük, és semmilyen szennyező anyagot ne juttassunk a természetbe. 
Villamosenergia-fogyasztásunk 10%-át helyben állítjuk elő, hússzállító autóink Euro 5-ös vagy 6-os kategóriájúak. A melegvíz előállításunk 40%-át megújuló energiával és hulladékhő felhasználásával állítjuk elő.

Vezetőségünk

Létszámunk évek óta állandó, ahogy a csapat összetétele is: munkatársaink többsége munkába állása óta nálunk dolgozik, biztosítva szolgáltatásaink színvonalának stabilitását.

Dr. Horváth Zoltán

Ügyvezető

Horváth Miklós

Értékesítési vezető

Horváth Kristóf

Pénzügyi igazgató

Farkas Sándorné

Bél üzemvezető

Zsigó Zsolt

Üzemvezető

Motyovszkiné Bakos Beatrix

Ügyfélkapcsolati munkatárs

Nyertes pályázataink

Magas színvonalú munkánkat több pályázattal is elismerték már. Hisszük, hogy magas színvonalú munkánk alapja a folyamatos tanulás és szakmai fejlődés. 

Eszközeink, rendszereink és infrastruktúránk fejlesztésében az alábbi Európai Uniós pályázatok támogattak minket:
Kedvezményezett neve: PORCIÓ-ÉK Élelmiszeripari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
pályázati felhívás neve, kódszáma: VP5-4.1.6-4.2.3-17 Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása
a projekt címe: A Porció-ÉK Kft. vágóhídjának energetikai korszerűsítése
a projekt azonosító száma: 1968506515
a szerződött támogatás összege: 7 255 712 Ft
a támogatás mértéke (%-ban): 40 %
a projekt befejezése: 2021.03.31.
a projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt során a Porció-Ék Kft. vágóhidjának energetikai korszerűsítése valósult meg: hőszigetelés javítása hűtőházas szendvicspanelek elhelyezésével, gépészeti korszerűsítés (kazáncsere és vezérlő beépítésével), napelemes rendszer telepítése a villamosenergia igény részbeni kiváltása céljából.

A projekt hatására így a vállalkozás energiafelhasználása csökkent, így csökkent a károsanyag kibocsátásunk, elősegítve ezzel a természeti környezet fenntarthatóságát. A beruházással versenyképességünk és a piacon való megítélésünk is javult.
A projekt EMVA hozzájárulással valósul meg: https://ec.europa.eu/agriculture/

Adja le rendelését, tájékozódjon termékeinkről és vegye fel velünk a kapcsolatot most!

Írjon nekünk, és munkatársunk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot!